sunday

idag åkte jag o bella bus o badade igen...känns nyttigt...ska försöka göra det varje söndag. Var nästan bara pappor m. sina små..roligt att ser att det finns så många pappor som e aktiv nu för tiden...för jag menar då jag var liten så var det väl mestadels mammorna som gjorde grejer o sånt med sina barn medan papporna sköter jobbet o det om man säg så. Bror o hans flickvän ska hit på middag sen...min mamma som står för maten..e så skönt att får hemlagade mat varje dag. Känns lyxigt! Det går så bra att har mina föräldrar här hos oss...t.o.m Jimmy tycker att det e sköj då han har någon att tjöta film o bilar med o så folk som hjälper till att passa barnet så man kan duschar o går på toaletten!

mys lördag

Idag bjuds det på litet shoppande till den nya bettan (bilen)...hihi jag vet knäpp att döpa den. Skydd till baksäte, solskydd (m. prinssesor på!) oxå div. saker...rolig för Jimmy sen när han kommer till jobbet då bilen e fullt med tjej saker...kollegorna kommer att har kul. OHHHHHHH!!!!! så irreterande nån har smällt sin förbaskade bildörrn på våran nya bil!!! En tydligt "parkerings skada" (buckla) e det med fy fasiken oxå. Nästa gång ska vi parkerar bilen lång fr. alla andra bilar men då slår säkert någon sönder rutan på bilen eller så ist säkert...min vanliga otur.

Sisjötorg o den på andra sidan sisjö (media mark o alla de andra affärer...vet inte riktigt vad den sidan heter) iaf så e det bra ställer o affär. det brukar inte vara någrar trängslar o folk som går före i kö o det. En bit utanför stan dock.


kameran e spårlös försvunnen så det blir det en gammal bild så länge...hejsvejs!

inbjudnings kort...

sånt e väl fint...kanske nån liknande...ska ber mamma trycka/köpa hem fr. thailand..De e grymt på allt detta o massor att välja mellan o billigare än i Sverige


Update...

oki igår hade jag absolut noll strykan att sitta framför datorn men idag slutade jag en aning tidigare plus att lillemannen vaknade bara en gång i natt....jag har haft tur..hittils då båda mina barn sover nästan hela natten undantag e när de e förkylda eller nån ny tand på väg eller så då kan det blir lite gnäll men sällen att man behöver stiga ur sängen...går fort över men när man e van att får sova hela natten då kan avbrottet kännas dan efter...nog om det...men jösses e det höst nu då..ska strax går över till en annas favvo sidan o beställa en höst jacka...har en ingen jacka som är långmodell om man säger så..



en sånt blir det men i svart! en röd e läckert men jag kör med en klassisk småbarnsmamma svart=)

Idér till bröllop..."vill har"

Dessa toner hade JAG tänkt mig....killen har inte mycket att säga om egentligen...han bara nickar fin till allt jag kommer med...det e bra!



Vi/JAG vill har ett bröllop som e ganska intim med våra familjer o vänner...vill o ska absolut inte bjuda de man e "tvungen" att bjuda bara för att göra någon glad..typ kusiner eller mostrar man inte träffat på flera år.  Allt ska vara enkelt o inte för "pjåkig". Vill har en simpel klänning som man kanske kan använda den flera ggr. Satsa heller på en god middagbjudning med allt tillbehör för max 30 pers än 100 pers o halvgjort om ni förstår vad jag menar.

Nyttigt!

Känner mig stolt då jag o Bella åkte iväg nu på morgonen o simmar/bada. Det var gött. Många barnfamilj va det med men det var lagom många om man säg så. Råkades på en gammal "handledare" som jag hade då jag gjorde mitt allra första arbetspraktik inom arbetsförmedligen. Så kul...tänkte just på henne nu i veckan o hon sade det samma (om det nu var bara för artighets skull vet jag inte=) men roligt var det iaf. Jag trivdes så bra på den avdelningen o vi blev så "nära" då jag var med då hon hade sin möhippa...sånt handledare e roligt att ha. Efter praktiken fick jag t.o.m vikariet där men blev ju lätt så snart därpå  med Bella bus sen blev det annat o annat o annat som dög upp efteråt så det var ju fyra år sedan man var där o hälsade på de. Jag e dessutom oerhört dåligt med att hålla kontakt med folk.....men till ngt annat nu...jag o killen har tänkt så länge på att gifta oss men det blev ju aldrig av! Så nu ska jag banne mig tar o bestämma ett datum o allt. Tänkte på till nästa vår...så ALLT HJÄLP  o råd e välkommen....Petra?=) o eftersom alla som jag känner (väldigt begränsad) e sambo med sina resp. så det e verkligen inte många som jag känner som är gifta. Vet ju inte alls vad man ska börja eller hur....har spanat på en ganska oki restuarang i närheten hemma som skulle kanske passa till middagbjudningen....så vi e verkligen i det där "ide´" skeddet än så länge...

Godingar!

Snart kommer killen hem...saknar honom...kändes som om vi har varit från varann i evigheter. Veckan som har gått har vi så gott som bara saagt hej o hejdå. På måndag ska vi hämtar hem våran ny Bettan. Ska blir skönt att sitta i sin egen bil. Vi har ju kört runt med en kompis bil i en vecka bara..skulle låna brorsans bil men den blev tvungen att lämna in på reparationer. Som tur  var fick vi låna en stor volvo fr. en vän då han själv har företags bil. Tur att man har vänner som ställer upp. Så resten av månad blir det torra nudlar o knäckebröd..haha nej skoja bara så farlig blir det förhoppningsvis inte.

jo jag vet helt förnuftigt bil e det väl inte då man har två barn o en hund men vi tyckte att vi behövde inte mera...då jag kommer att har bilen (när jag får mitt körkort...hopefullly very soon) o killen kan bara tar cykel till jobbet. Om han e riktigt snäll får han en moped (vi hade en men sålde den förra månad)...jojo löjligt men det e kul med moped o billigt för oss då killen jobbar en kvart hemifrån.

 
En sånt hade killen...stackars han blev tvungen att sälja den då vi behövde extra cash till lagningen av bilen (den gamla jobbiga volvon)...så nån gång i framtiden när jag har råd ska jag överraskar honom med en ny moped..han förtjänar det verkligen då han har offrat o kämpat så mycket o har aldrig nånsin bett om någonting plus att han aldrig klagar på nånting...lycko jag som har en sånt karl!

Stilar!

Förstår mig inte på detta alla stilar o koder man kan ändra på sin blogg utseende...ett tag så fick jag till det..en massa olika färger o stilar men en dag så försvann allt...kolla jag hur allting blir på min egen datorn så funkar allt med olika stilmall osv. men på andras datorn blir det bara tråkiga stiler på min blogg...¤suck¤


Soft...

softar i sägen med lillemannen som susar bredvid mig...tar det lugn denna helg...skönt....förra helg var vi o åt på restuarang La sombrita (tror jag det heter)...fotade ej maten för den var så gött så vi kastade oss över det ...bokstavligt...beställde in någrar förrätt...friterade bläckfisk o kyckligspett..Oh! så goda bläckfiskar har jag aldrig ätit...o så tog jag lamn till varmrätt som var så goda...vet inte varför jag berättar detta NU men det bero nog på att jag börjar nog blir hungrig här..hihi...Bella e med mormor o morfar så jag ska nog tar o röja lite i hennes rum sen...har redan packat ner ett stort bag fullt med hennes gossedjur o saker som hon aldrig leker med.

   
det var näst intill folktomt då alla var nog inne i "stan" då det var kulturkalas o det var perfekt för oss... (Bella i sin dunies dress..hon älskar den o hon får...de e så fina o tuffa)


god afton mera thailand speciellt...

ja första inlägg blev nu....det blir verkligen andra femman då man jobbar...nästa gång jag o familj åker ner till thailand så tänker vi hyra ett hus på nån fin ort...det kan nog vara skoj....tänkte på Hua hin eller Rayong...de e verkligen fina semester orter....nära avstånd till Bangkok o andra smultron ställer. En rolig sak med Thailand e att i varje stad så finns det mycket att göra oavsett vilka du stad du väljer att besöka.


Hua hin ligger 20 mil sydöst om Bangkok

Glad!ss

Nästa vecka ska vi hämtar våran nya...om allt går bra (typ strul med cashen)...men det får vi verkligen inte hoppas...citroén c4 blev det...e nöjd=)....ska tar lillkillen till barnmedicin strax...han har ju "infektion" fr. sin tbc sprutan o detta blir våran femte besök hos div. vård.....de säger ju varje gång att det e ingen fara men detta e tredje gången han fått en svullnad med var i! (där sprutan var) o detta säger de e vanligt fast ovanligt ändå...antagligen så fick han det vid sprutan inte av vaccinen trodde de. Låter det vettigt...e ju inte duktigt att skriva ner det. Sedan ska jag åka o jobba förstås....tills dess får ni har en wonderful day!

värsta jumboplan till Bangkok fr. köpenhamn....joviss ja eftersom de har byggt en ny flygplats i thailand så landar men i en av asien största flygplats då man kommer det...innan så var flygplatsen mitt i city kan man säga men nu e det nån km. utanför Bangkok.

mera thailand

Kom på någrar saker som e rätt viktigt att veta då man besöker Thailand....

¤besöket som varar länge än 30 dagar behöver man söka visum...görs hos den thailändska amb. i Sthlm.
¤köp alltid vatten i flaskan...det samma gäller frukter..köp helst oskalad. (finns skalade att köpa o e vanlig på många ställer)
¤privata kliniker  för "vanliga" vård finns på många ställer men de är dyra. Medicin finns att köpa i de flesta stormarknader men det känns nog bättre om man tar med eget..typ alvedon osv. Den thailänska apoteket finns men det är absolut inte detsamma som i Sverige....
¤tar reda på vad/när de olika högtider o storhelger är...thailändare firar mycket o stort...
¤att ger dricks när man äter ute o även till chafförer, butler på hotellet osv. Oftast e det den de lever av. Plus att man får ännu bättre service då man stanna länge på ett ställe.

¤juli-nov är regnperiod..joviss lång...högsäsong är aug,nov,dec,feb o mars. Andra högsäsong är januari o juli. Vill man undvika folk massor o har till fördel att ha boende till lågprissäsongspriser bör man åka då det e minst turist dvs. april, maj , juni, september o oktober. Men tänk på att det kan går monsun då.

Småbarn till Thailand...

Tittade snabbt runt på nätet om det o det e många som tycker olika om saken...vissa säger att man bör vänta tills barnen blir större osv...mitt åsikt att det går BRA...jisses...12-13 h flyg går bra....tänkt inte på det värsta hela tiden...Bella var 1 o 1/2 år när hon åkte ner. Eftersom man flyger oftast ner den dygnet barnen sover så gör de även det på plan..vissa tar länge tid att komma till ro osv...men det går! Jag rekommenderar att man ska flyga med Thai airways..de har så lätt barnvänliga personaler som e ganska förståendliga speciellt mot turister med småbarn...mot mig som en thailändsk med en svensk "man" var de litet sådär men stora del trevligt.

Viktigt att när man beställer biljetter så bokar man platser direkt på plan. Ser till att ni får platser lägst FRAM... närmast toaletter...kanske inte fräsch o så men det underlättade enorm för vissa gångar längst fram finns det plats för lite spring o lek. (närmast ingången/dörren).

Allt barnmedicin finns i de flesta stormarknader i Thailand där man betalar i en speciellt kassa innan man går ut den riktiga kassan...men det e nog bra att har med alvedon o div. saker själv då de inte  alltid prata/förstår engelska på vissa ställe. Det finns många små privata kliniker för barn...kortare väntetid men det kostar men det kostar lite mer än kommunala. Tar privata ist.

RESA RUNT...går hur bra som helt om man har råd att kostar på sig lite...man kan hyra en helt luftkondinerar skåpbil/buss o privat chafför för ca 2000-2500 bath=400-500 kr per dag men sen så tillkommer det bensinen oxå så räknar med 3000 -3500 bath=600-700 kr per dag beroende på vart du vill åka. Chaffören lämnar av o så hämtar dig när och var man vill...jag tycker att det kändes mycket tryggar så än att tar lokala bussar eller taxi där de flesta inte kan engelska....o eftersom jag inte kunde vägarna så ville jag inte heller blir lurade på omvägar eller det värsta fall blir rånade (jo låter hemsk men ibland så har man otur).  Med en egen chafför e det bra om man vet att man ska handlar mycket då eller åka runt till olika ställer. Kan ju vara skönt att kostar på sig det en eller två dar.

MEN om man bor på en ort där det inte så stort så finns det oftast linjebussar som man kan tar för billigt peng. Småbassar alltså/flak lastbil. Känner man att man kan vägen o stället så e det faktiskt o praktisk att tar sånna bussar. De går ofta o mycket mycket billig (ca. 10-50 bath per person=2-10 kr). Man "liftar" när ni vill på o plinga där ni ska av...finns inte riktigt nån hållplats. Vi åkte det en eller två gånger o det gick så bra så MEN ingen barnvagn då=)...i så fall en sylkyn men då får man står där o vara förbered med ihopfällt sulkyn innan bussen kommer. För de kör fort! Bälte o barnstolar finns det ont/inget alls på sånna bussar o taxi bilar i thailand.



 lokala bussar

 
ursäkta det sura minen av brorsan...överraskade honom med kameran...hihihi
minibuss med privatchafför (han i svart vid bilen e min biologisk pappa inte chaffören..=)


ursäkta kokobilder men det bjuder vi på....det e skönt att hoppa in i en luftkondinerad buss efter en varm het tur av då shopping...sedan åker man gött o bekvämt till nästa destination! Super då det finns gott om plats för Bella att sova o vi med.

hörs imorn

lovade en viss madame om en inlägg om thailand men måste bryta mitt löfte...jag e tröttttttt....kom hem för en stund sen...plus ett extra barn (bellas kompis)...hennes föräldrar bad oss sitta barnvakt då de inte varit ensamma på evigheter då de inte har några familj eller vänner som kan passar deras dotter här i Gbg....så självklart gick det bra för oss men nu så har vi TRE PIGGA barn här hemma som inte vill går o lägga sig.....

Framsteg...

Pengarna fr. bilen ska vi ha själva...killen e bestämd denna gången o struntar i hans föräldrar...STOLT känner man sig efter allt peppande o tröst o stöd åt honom...so finally våga han står på sig. Samtidigt jobbig....ja ni vet ifall de ringer o sånt tjafs....men asch! det tar vi då...helgen e här så jag ska njuta extra mycket för måndag e det åter till jobbet igen.




Bangkok my hometown....helt crazy stad men jag älskar det! Man måste verkligen vara född o bor i Bangkok för att förstå förtjusningen av staden...man rekommenderar ju inte turister Bangkok men som sagt jag älskar staden...det finns allt o som tur är älskar Jimmy det med. (ca. 9 miljoner människor bor i Bangkok=som hela Sveas befolkning med andra ord)
Snart åker brorsan o hans tjej ner...vill oxå med=(

Favvo bloggar

Bloggar jag dagligen besöker (iaf nu när jag har sem.)

www.pinkie.blogg.se
Söta vännen Petra o hennes fina familj

http://www.prinsessans/.blogg.se
Josefine o hennes E:s (började följa hennes blogg då Cevin lågt i min stora magen)

www.gizmolina.se
Anna-Stina o hennes glam. vardagar (började följa hennes blogg innan hon o familj åkte ner till Thailand "sin pause")

http://www.tumadre/.blogg.se
En nyfunnen blogg om en ensamstående mamma till två.

http://www.shopaholi/cmamman.blogg.se
Titta in ibland....billiga shoppingtips osv.

o så någrar roliga bloggar

www.gynning.blogspot.se
Carolina Gynnings blogg

http://www.mama.nu/blogg/pernillas-blogg/
Penilla Wahlgrens blogg

http://vardagiparadiset.blogspot.com/
En familj som tar en pause i Thailand..just nu.

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1268783
Alexandra Pascalidous blogg o henns lilla systers blogg i bland


Oj! jisses va många bloggar jag följer ändå! Men alla e det inte dagligen jag kikar in till.


En nygammal sidan som jag blev medlem för ca. halvår sen e facebook....någrar "klasskamrater" fr. barnskötarprogram som hittat mig, så det alltid kul o ser hur folk har det.

BIL

Oh! va jobbig det e...jag o killen kommer ju inte överens om vilket bil vi ska har...va o provkörde en Citroen picasso...rymdlig o lagom stort men utseende tyckte vi var "töntig"...så s 40 gäller det men utrymmen e sisådär...så finally kom vi till den punkten som småbarnsfamilj då man måste tänka främst på bekvämligheten o utrymmen först. Med två barn o en hund så blir det NOG en picasso men dealen e inte slutförd än..ska åka o titta på en nu på lördag...blir kanske ingen Ullared denna helg iså fall=(. Så känns det rätt så slår vi till men men allting kan hända o förändras tills dess.  Wich us luck!

 
picasso (idealisk för oss)

 
v40 (mycket coolare....som Bella säger=)

Pris klassen e oxå skillnad....picasson passar våran plånbok bättre.

oj blixtar

ska nog drar ut sladden till datorn nu...det blixtrar o dundrar ute nu...e så rädd för sånt....killens föräldrar datorn gick bokstavligt upp i rök förra veckan då de satte på datorn som blixtern slogs ner...de bor ute på landet kan man säga...vet inte riktigt i detaljer hur det  där gick till faktiskt.....over and out for now!

Hej hopp!

Tiden har verkligen gått undan idag....lämning o hämtning på förskolan...diverser saker som jag handlade med fr. torget...rengöringsmedel till ugnen ¤usch¤ o andra smått o gott. Hur kom det sig att vovven e så duktigt hemma o när han e ute e han helt galen..tur att han e liten ännu för om han var en stor hund hade jag verkligen inte klarat av honom. Valpkurs nästa!
På lördag blir det förhoppningsvis Ullared! Vill egentligen inte för pengarna som vi fick fr. bilen ska ju egentligen går till en ny bil men jag har ingen självkontroll som sagt.....blir nog en helt del byxstrumpor, strumpor o sånt till barna...e ju billigare där...ska ska ska låta blir att köpa onödiga saker men när man väl e där så existerar ju inte det ordet.

fetslig va! tänkte bjuda mina föräldrar o bror o hans tjej på kräftskivan till helgen. (ursäkta soptunnan på bardisken..lillemannen här hemma älskar att rota i den nämligen)
 
tar tre betala för två såklart..den tredje invigdes Bella idag.


Lillegubbens outfit.


Dagens..

Blev mycket handlande idag..åkte först till jysk o kollade efter maddrass till våran säng o när man ändå var i närheten av Kappalh o Lindex så passade vi (jag) på att shoppa litet långärmade tröjör till tösen. Självklart hittade killen massa coola kläder till pojken med...o denna gången lät jag honom välja. Mat inhandlades på coop sedan blev det en svängd till Ikean efter hämtning av tösen fr. förskolan. Vi åt som vanligt på Ikea o avslutade med det goa chokladkakan som vanligt...onyttigt men ack så gott. En bäddmaddrass fick vi iaf med oss så hoppas på en skönare sömn inatt. En bisarr grej e att jag blev stucken av en geting...det e väl själva sättet som jag blev stucken som var bisarr...pekade på en bil för att visa killen o så blev jag stucken på underarmen (nästan vid armhålan!) o så hade jag bara på mig kortärmad.....ontttt gjorde det o det gör det fortfarande...själv gadden satt kvar o allt...

Ska natta familjen nu...ja jag vet så sent men idag blev det så...eller nästan varje dag blir det sent...så god natt god folk...

tröttis...

sov så där i går natt...tänkte ju på bil affären men allt gick bra o på länge åkte vi buss hem...han som köpte bilen e nog världens snällaste sötaste köparen...han tjatade på oss att han ville skjutsa oss men vi stod på oss för jag ville tar reda på vilka bussar som gick fr. frölunda torg då jag kanske måste tar bussen hem fr. sisjö. Tills slut gav han upp men så gav han oss hans busskort som går ut nästa vecka...gulligt...sånna människor hittar man inte lätt. Sagt o gjort så tog vi bussen...tösen älskar det men grabben blev nog rastlös efter halva väg o så blev han så svettigt oxå...hihi Var ju ganska kväv i bussen så blev  det ett lunch stop inne på Åhlens i femman o sedan fika på cafe´Carnival innan bussen hem till kära Backa. Känner sig små sorgsen över gamla Bettan...Bella var på väg att kliva in i bilen då vi skulle ger nycklarna till han som köpte bilen...o när vi kom hem så tog vi alla en lur o när vi vaknade sade Bella: mamma vi har glömt att hämta bilen från farbrorn..=)
.
 
såg att Bella har vart o lekt med kameran...lätt duktigt e hon ändå. Siggen roliga bilder hon tar.

Bye bye Bettan...

Nu har vi såld våran Bettan..imorn rättare sagt....över tre trogna år stod den vid vår sidan ¤snyf¤ men så mycket reparationer vi har gjort med...så den e ju ny gammal kan man väl säga....


So long my friend!

så nu kommer vi vara utan bil ett tag men brorsan ska lånar ut deras gamla bil till oss för de har köpt en ny bil. Tur för att oss att de inte fått såld sin=)
 en sånt kommer vi  får låna men en kopparfärg då ..seat leon-00...blir nog bra men kanske lite bökig med barnvagn o sånt men men ska inte klaga då vi får låna den gratis o det gillar jag mucho!


Sunday

Blev inte så att vi åkte o hälsade på bebisen igår..paketerna e redan snyggt paketerad..nåväl en annan dag får det blir...Satt o ritade med barna förut..jag älskar att rita, teckna o måla. Det e så avkopplande.  Strax kommer killen hem sen ska vi ev. övningköra lite om han orkar. Behöver komma ut..har inte vart utanför dörren idag än...inte ens på balkongen. Vill så gärna åka till Astrids L:s värld men e det sånt här här väder det ska vara framöver så blir det nog inte av.

Over and out for now!

 lätt oki va...

 
igår på väg till torget..sjyst vagn va...antingen så gillar man det eller så hatar man den....ville ha en vagn som sticker ut o det tror jag att jag fick...ska köpa en likadant skötväska sen...en emmaljunga scooter e det. Vagnen köpte vi i april...tror jag....minne o jag går icke ihop.

 t.o.m muggarna poserade fint.

Handlar mat...

måste tyvärr åka en sväng till coop o handlar lite mat o annat...känns som om vi handlar mat jämt...men det går ju en helt del mat nu n'r jag e hemma..går ju runt o äter HELA tiden....

Kreativ


Denna skål med flingor o mjölk med kanel på fick jag i frukost av Bellabus.
 

o denna fick lillebror...


Min lilla flicka börja blir stor nu...snart blir hon 3 o 1/2 år....
.

Sol/moln

Så här det ut hos oss just nu..
 
vyn fr. köks fönster.

del av balkongen (andra sidan av lägenheten)..soligt

Flitigt!

Håller på med lunchen nu...duktig va. Det e så skönt att vara ledig. Men vardagen e oxå bra. Speciellt när man kan pyssla ihop som vi gör då jag komma att jobba endast tills kl tre hela hösten. Sen får vi ser hur det blir senare. Har en massa samtal som jag egentligen måste ringa för länge sen så idag måste jag göra det...¤suck¤...Lillkillen ligger o susar o tösen går runt o möblerar om här hemma (som vanligt).  
Jag har ju utsikt över Littaraturvägen fr. sovrummet o köket. Då ser vi hållplatsen oxå. De har ju byggt o flyttat hållplatsen så den e precis vid  våran parkering som vi oxå har utsikt över. Nu står det massa folk på hållplatsen o det känns verkligen som fredag. Eftersom killen jobbar denna helg blir det oxå en soft helg men jag tror nog att Bellas bästis Sofia kommer förbi o håller oss sällskap. Flickorna leker så bra ihop. Ja just det en kollega har fått sin efterlängtade bebis i tisdags så då ska vi kanske åka upp o hälsa på de..förhoppningsvis


morn morn..

Sitter o äter frukost med barna o killen innan han åker till jobbet. Igår var det  verkligen o soft dag..tog en nap med barna igår o det var verkligen länge sen man gjorde det mitt på dan. Idag går det väl i samma andan.  Ha det gött så länge!

 
MBK i Bangkok (en av deras kända shoppingcenter)


Redan klart!!!

GIck in o tittade på mailet nyss o såg att jag hade fått ett med. fr älskade barn. Mitt halsband hänge e klart o e på väg...REDAN! Snabbt gick det...har väl inte ens gått en vecka ju. En förhandvisning här....jo ja 169 kr betalade jag för den o så valde jag att hon skulle skicka den som rekommenderad post + 90 kr (annars vanligt 20 kr). Så allt som allt betalade jag 259 kr för denna.


Hus med trädgård...

med mysiga stora altan/trädäck vill jag har.... tankar går till huset hela tiden men det blir nog inte det förän ett par år för oss. Jag vil så gärna bor kvar i området...bra kommunikation o nära till allting men med det hus priset som vi har här i Backa kan man köpa dubbel så stort o nyrenoverat utanför Ggb....det lutar mot Nol...jättefina hus o området. Men man vet aldrig jag hinner ju säkert ändra mig tusen gånger tills vi har råd att köpa ett hus.




Ett sånt hus vill jag har..lagom för oss o så älskar jag när köket e
helt öppet o i direkt anslutning till vardagsrummet.  Men huset ska vara i vit eller annat ljusare färg.
Drömmar!


Mycket bloggande

Idag hann jag med mycket bloggande...än så länge så flytter allting på så bra här hos oss. Ladda batterier ordentligt inför hösten. Klockan e nästan nio o det e grått o lätt mörk ute nu. Det blev så mysigt o roligt som vanligt hos barnens gamlemormor. Hon bjöd på massa bullar o kaffe o annat gott. Det e skönt att har sina nära o kära så nära oss. God natt folks för nu e det sängen som gäller för mig....tidigt  i säng i dag men det kommer säkert dröja innan jag somnar...ska läsa lite teori först.

Tips o ide`!

 
Fyndade dessa på Ikea...komplett per styck kostade de 29 kr. köpte tre till vardagsrummet o hängde de i olika längder. Nu ser de konstiga ut men ska självklart fixa till.



Rullargardiner e fr. Hornbach...nedsatt pris. Den blårandig kostade 79 kr o den blåa 59 kr. Jag älskar de. Synd bara att de var för korta på bredden men det fixade sig med ett par panelgadiner (som killen sa)..snäckorna e fr. thailand. Passar kanske inte helt in men den har sin charm för varje gång jag tittar på den så tänker jag på den badorten i thailand vi köpte den ifrån..Hua Hin...



 

Äpplet faller inte lång fr. trädet...Bella ville att hennes blomma skulle vara där inne i lyktan...lätt fint..




Lunch!

Detta åt vi nyss...gött götti gött gött.
Hur enkelt som helst....färsk lax elr vilket fisk som helst...cream fraich blandad med "mögel ost" sedan ligger man på smeten på fisken o sedan in i ugnen 170 grader elr nått i en kvart tills tjuofem minuter beroende på hur tjock elr sort fisken e. Till detta gjorde jag sallad med fetaost i o örtagårdskryddor. (ost på ost e kanske för mycket men det var gött). Ris åt vi det med men man kan väl äta det med allt man tycker om..pasta, mos osv. Jo...salt o peppar på fisken innan e kanske bra oxå...



Ingen hit för barn men vi vuxna däremot!
Detta ska jag ha o bjuda på nästa gång vi har middagsgäst.

Namnsmycken

Från denna sidan beställde jag min namnsmycken  alskadebarn


en sånt beställde jag med mina barn namn på....



o en sånt tänker jag beställa nästa gång...med mitt o killens namn på

Är förtjust i en annan oxå..två brickor m. halskedjan i olika längd...vi får ser.


more pic...

Denna fyndade jag på kappahl....150 slantar...

 ser inte alls så i verklighet..mera vidd nertill



 present fr. en vän


Pic. update..

 before....

after...

Godmorning götet!

Självklart dog kameran när jag skuelle just laddar ner bilderna..hihihi. Barna susar fortfarande. Ringde o sade till förskolan att tösen kommer senare. En av Bellas fröken på den gamle avd. har börjat jobbar på den nya avd. p.g.a det vanliga orsaken är att det fattas personal men det e bara bra. Hon var/är en av de som Bellas tyddes sig mest till så jag känner mig lugnare att lämna henne där. Ser fram imot fika hos killens mormor idag....eftersom jag inte har någrar släktingar alls i Sverige så känns det rolig att hälsa på henne. Hon e så goa, lätt att prata med o förståendig.

Ha en bra dag hörni!

 VIll tatuerar mig o jag vet precis vad jag vill har men det e inte den här på bild...tyckte att den ser gulligt ut bara. Liten tatuering ska det vara. Onödig va=?

God natt

Så fort augusti kom så försvann värme. Känns som hösten står o väntar runt hörnet. Märkte att det blev mörk fortare nu men det kan ju bero på det tråkiga vädret med. Men det e lätt mysig ändå...slipper känna att man måste iväg o bada bara för att man ska passa på när det e varm o sånt. Idag var det första dan för tösen...hon börjar i en ny avdelning.. ingen småbarnsavdelning länge. Tiden går fort fort fort! Har tagit det lugnt idag. Handlade lax till middag...den blev super o så enkelt att tillaga. I eftermiddag softade vi med ny film som vi köpte med hem tidigare idag....kom inte ihåg namnet nu men barnfilm e det iaf. Imorn har vi blivit bortbjudna till killens mormor som bor en hållplats fr. oss. Hon e sååå snäll jämför med hennes barn! Nej! nu ska jag rycka upp mig o tar bort allt dåigt energi som jag har fått nu på sistone. Positiva tankar o mycket kärlek o såklart skratt förlänge livet!

God natt folks!

ps. länken till namnsmycken kommer inom snart framtid..jag lovar. Ska bara fixa en grej först.
(tröttis igår)


namnsmycken...

oh! så som jag gått o tänkt o väntat på de. Ville har namnsmycken med barnens namn på. Hittade en som gjorde det fyra gånger så billigare. Såg att min söta vän P hade beställt fr. en annan oxå billigt dam som har supersnygga namnsmycken men hon har inte den modell jag vill har. Beställde fr. min "dam" för två månader sen men sånt tur som jag alltid har så var de slut men nu hade hon fått in de igen. Längtar efter de...hoppas det går fort men enligt hennes sidan så skulle det tar ca. två veckor! Jaja den som ¨väntar på ngt gott väntar ju som sagt aldrig för länge.

Jag målar o målar.....

Drog med family till Ikea tidigt på morgonen idag...köpte äntligen vitbets som jag ville ha till min byrå, skorhyllan o Bellas klädskåp..Jag har ju tänkt o skrivit här på bloggen för länge sedan att dessa skall göras men tiden går o går o ingenting händer men idag när Bella kom o väckte mig vid 8 o jag då tittade ut o såg hur molnigt det var så kom den där pyssel känslan över mig=)...Det e ju inte lika roligt då det e soligt för då vill man ju ut o bada. Men idag blev den dag jag kom igång. Blev just klart med skorhyllan...fick göra de i olika omgångar. Bebisarna tar ju tid. (bebisar= Cevin, Bella o Killen).
Köpte även med litet diversa saker som man som alltid så onödig plockar med sig. Ljus, torkade doftande blommor, servetter o sånt.
Fick en försenad present fr. en vännina igår. En vit klänning som jag tänkte invigas idag då jag trodde det skulle vara stekhett ute men den fick vänta. Söt e den iaf. Sommarn e förhoppningsvis ej slut ännu. After rain come sunshine (i hope).

Over and out for now!


Lunch!

Det e redan lunch då jag skriver första inlägget...wokade nudlar med färs o grönskaer e det som gäller nu....klart att jag ska göra en allderes lättlagade thai recept till dig Petra! När jag lagar mat ska ska det går snabbt! E ingen sånt där som måste göra allt fr. grunden. Numera finns det så mycket färdiga "hjälpmedel" som man bara slänger ihop på någrar minuter. Bra tycker jag!

Får ser om jag ska beger mig till Ladan som ligger på andra sidan gatan med barna sen. Vill inte gärna tar ut de i det stekheta värme nu då jag vet att vi komma att göra många utflykter till helgen. Tänkte iså fall efter kl tre då solen kanske inte e lika hett. Killen ska har sin semester i september (då han helt enkelt inte orkade slåss om ledighet under sommarn med de andra desperata gubbarna på jobbet). Känns skönt då jag kommer att jobba tills kl. tre med. Eftersom lillmannen icke fått dagisplats ännu så då blir killen hemma med honom hela hösten..halvtid..så kommer jag hem vid halv fyra...skönt! 

Vill så gärna har körkort nu...kommer att tar för automat...har egentligen ingen problem med manuellt men jag tycker att det e bekvämast plus vi kommer alltid att skaffa oss en automat bil...jo visst va onödigt när man nu ska tar körkort så kan man lika gärna tar för manuellt men jag orkar inte...e helt enkelt för lat o bekvämt av mig...

Happy sunny day folk!

 
pic for u Petra!
ännu mer lockande att åka ner eller hur=) 




 

RSS 2.0