Småbarn till Thailand...

Tittade snabbt runt på nätet om det o det e många som tycker olika om saken...vissa säger att man bör vänta tills barnen blir större osv...mitt åsikt att det går BRA...jisses...12-13 h flyg går bra....tänkt inte på det värsta hela tiden...Bella var 1 o 1/2 år när hon åkte ner. Eftersom man flyger oftast ner den dygnet barnen sover så gör de även det på plan..vissa tar länge tid att komma till ro osv...men det går! Jag rekommenderar att man ska flyga med Thai airways..de har så lätt barnvänliga personaler som e ganska förståendliga speciellt mot turister med småbarn...mot mig som en thailändsk med en svensk "man" var de litet sådär men stora del trevligt.

Viktigt att när man beställer biljetter så bokar man platser direkt på plan. Ser till att ni får platser lägst FRAM... närmast toaletter...kanske inte fräsch o så men det underlättade enorm för vissa gångar längst fram finns det plats för lite spring o lek. (närmast ingången/dörren).

Allt barnmedicin finns i de flesta stormarknader i Thailand där man betalar i en speciellt kassa innan man går ut den riktiga kassan...men det e nog bra att har med alvedon o div. saker själv då de inte  alltid prata/förstår engelska på vissa ställe. Det finns många små privata kliniker för barn...kortare väntetid men det kostar men det kostar lite mer än kommunala. Tar privata ist.

RESA RUNT...går hur bra som helt om man har råd att kostar på sig lite...man kan hyra en helt luftkondinerar skåpbil/buss o privat chafför för ca 2000-2500 bath=400-500 kr per dag men sen så tillkommer det bensinen oxå så räknar med 3000 -3500 bath=600-700 kr per dag beroende på vart du vill åka. Chaffören lämnar av o så hämtar dig när och var man vill...jag tycker att det kändes mycket tryggar så än att tar lokala bussar eller taxi där de flesta inte kan engelska....o eftersom jag inte kunde vägarna så ville jag inte heller blir lurade på omvägar eller det värsta fall blir rånade (jo låter hemsk men ibland så har man otur).  Med en egen chafför e det bra om man vet att man ska handlar mycket då eller åka runt till olika ställer. Kan ju vara skönt att kostar på sig det en eller två dar.

MEN om man bor på en ort där det inte så stort så finns det oftast linjebussar som man kan tar för billigt peng. Småbassar alltså/flak lastbil. Känner man att man kan vägen o stället så e det faktiskt o praktisk att tar sånna bussar. De går ofta o mycket mycket billig (ca. 10-50 bath per person=2-10 kr). Man "liftar" när ni vill på o plinga där ni ska av...finns inte riktigt nån hållplats. Vi åkte det en eller två gånger o det gick så bra så MEN ingen barnvagn då=)...i så fall en sylkyn men då får man står där o vara förbered med ihopfällt sulkyn innan bussen kommer. För de kör fort! Bälte o barnstolar finns det ont/inget alls på sånna bussar o taxi bilar i thailand.



 lokala bussar

 
ursäkta det sura minen av brorsan...överraskade honom med kameran...hihihi
minibuss med privatchafför (han i svart vid bilen e min biologisk pappa inte chaffören..=)


ursäkta kokobilder men det bjuder vi på....det e skönt att hoppa in i en luftkondinerad buss efter en varm het tur av då shopping...sedan åker man gött o bekvämt till nästa destination! Super då det finns gott om plats för Bella att sova o vi med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0